Totolika heeft een praatgroep, genaamd “ Ala Fuerte” bestaande uit 26 leden. Iedere maandagmiddag komen de leden bij elkaar om over allerlei thema’s te discussiëren en om een steun te zijn voor elkaar. De leden hebben vorig jaar in de kranten vernomen van de trieste gebeurtenissen die plaats hebben gevonden op de zorgboerderij van de SGR-groep.

zorgboerderij1 zorgboerderij2 zorgboerderij3

In de praatgroep van de leden van Totolika is dit uitgebreid aan de orde gekomen tijdens de gesprekken. De vrijwilligsters ( Domingos Mendes en Thessaly Torres ) van de praatgroep hebben uitgelegd waarom een zorgboerderij zo belangrijk is voor personen met een met een stoornis in het autisme spectrum. Hierna hebben enkele leden van de praatgroep spontaan aangeboden om een handje te helpen. Zij hebben allerlei klusjes gedaan zoals, het opruimen van eternietplaten, gaas, stukken hout en het schoonmaken van diverse kooien. Dit is in grote dank afgenomen.

Het initiatief van deze leden van de praatgroep mag best bekend gemaakt worden want dit kan als voorbeeld dienen voor andere groeperingen.

De mensen van het Savaanhuis waren bijzonder dankbaar voor deze hulp. Op 30 januari 2014 zijn de leden, die hebben geholpen, uitgenodigd voor een bijeenkomst op de zorgboerderij. Tijdens deze bijeenkomst is een rondleiding geweest en daar hebben de leden goed kunnen zien hoeveel werk zij hebben verricht. Ook zijn woorden van dank uitgesproken en zijn deze leden in het zonnetje gezet. Tijdens de bijeenkomst konden alle mensen die hebben geholpen kennis maken met elkaar. Het was een zeer feestelijke bijeenkomst.

Mevr. Aminta Sprockel en haar dochter Josette waren ook aanwezig. Het was duidelijk te zien hoe trots Aminta was op de leden van de praatgroep van Totolika.

Wij willen hierbij de betreffende leden weer bedanken voor hun geweldige acties. Ook wensen wij de SGR-groep heel veel succes toe met de unieke zorg die zij door middel van deze zorgboerderij aan de vele cliënten bieden.

Domingos en Thessaly